Welkom in groep 4

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website van groep 4!

Dit schooljaar zijn op maandag, dinsdag en donderdag juf Marijn en op woensdag en vrijdag meester Bert J. de vaste leerkrachten van de groep. In groep 4 is ons motto: elke dag leren we weer iets nieuws en herhalen we wat we al geleerd hebben.

In groep 3 hebben we leren lezen, rekenen en schrijven. In groep 4 gaan we weer een stapje verder. De vakken taal en spelling komen erbij en na de kerstvakantie begrijpend lezen ook.

Tijdens de informatieavond aan het begin van het schooljaar vertellen we wat er allemaal precies aan bod komt in groep 4, maar in het kort komt het hier op neer:

Lezen:

In groep 3 hebben we leren lezen. In groep 4 gaan we leesmeters maken.

Rekenen:

Het automatiseren van de sommen t/m 10 staan centraal. Sommen maken t/m 100 en de sprongen van  1, 2, 3, 4, 5 en 10 komen veel aan de orde.

Schrijven:

Inmiddels kunnen we al aan elkaar schrijven, dit hebben we al geleerd in groep 3. Alle hoofdletters komen daar in groep 4 bij. Dit gaan we doen met behulp van een oefen- en een schrijfschrift.

Taal:

Zoals het woord taal eigenlijk al zegt, zo is het vak taal in groep 4 ook: alles wat te maken heeft met het schrijven en spreken van de Nederlandse taal. In groep 4 ligt de nadruk veel op de woordenschat.

Spelling:

In groep 4 leren we dat we  woorden in 3 verschillende categorieën kunnen indelen:

- Klankwoorden

- Regelwoorden

- Onthoudwoorden

Begrijpend lezen:

Na de kerstvakantie beginnen we met het vak begrijpend lezen. We leren hoe we verschillende leesstrategieën moeten toepassen.

Verder gaan we proberen steeds een beetje zelfstandiger te werken.

Tenslotte is meester Bert J. helemaal gek van de natuur en juf Marijn van knutselen, dus beleven we op deze gebieden ook heel veel leuke en leerzame momenten.

Informatieve ouderavond MR: seksuele ontwikkeling en opvoeding.

Op dinsdag 12 maart 2019 organiseert de MR een informatieve ouderavond met als thema: seksuele ontwikkeling en opvoeding. De avond begint om 19:30 uur en de inloop met koffie en thee begint vanaf 19:15 uur.

SOOOG Magazine 1e editie 2019

De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze maatschappij volop in beweging is en verandert. Wat …

(TOP)sporttraject tussen SOOOG en Abiant Lycurgus

Na FC Groningen en Donar heeft SOOOG dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met Abiant Lycurgus. Het doel van onze samenwerking is onze leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 wederom een (TOP)sportbeleving te bieden. Dit schooljaar staat volleybal centraal.

OBS Feiko Clockschool