Welkom in groep 3!

Ik ben juf Mariska en bij mij in de klas zitten 23 kinderen. Het leuke aan groep 3 is dat je goed kunt zien hoe snel de kinderen zich ontwikkelen. Ik zie de leerlingen binnenkomen als lieve onzekere kleuters die leergierig zijn en het allemaal toch wel spannend vinden. De kinderen worden gedurende het jaar steeds een beetje zelfverzekerder en zelfstandiger. Ze kunnen na een paar kernen al eenlettergrepige woorden lezen, tellen tot 50, kleine sommetjes maken, letters schrijven, dicteetjes maken en steeds beter op hun stoel blijven zitten. De kinderen maken een grote groei door en vertrekken aan het eind van groep 3 als lieve, meer zelfstandige en zelfverzekerde, lezende, schrijvende, rekenende kinderen waar ik heel trots op ben!

Het ABC tje van groep 3:

Aandachtig luisteren.

Boeken bekijken, lezen en voorlezen.

Coöperatieve werkvormen: samen leren.

Dozen met extra educatieve spelletjes en oefeningen.

Elkaar helpen.

Feest als we alle letters hebben geleerd.

Gymmen op dinsdag en vrijdag in de grote sporthal in ‘echte’ sportkleding.

Het grote plein: eten en spelen.

Iedereen is welkom!

Jassen en tassen op de kapstok bij binnenkomst.

Kiezen op donderdagmiddag.

Letters leren.

Meeneembak voor meegebrachte spullen van huis.

Nieuwsgierig.

Op je stoel blijven zitten.

Plezier hebben.

Rekenen: getallen leren lezen en schrijven, groepjes maken, tellen tot 50, + en - sommen t/m 20, splitsen, sprongen van 2, 5 en 10, klokkijken, meten.

Schrijven van de geleerde letters, woorden en zinnen.

Trots zijn op jezelf.

Uniek.

Veilig leren lezen.

Werken in werkboekjes.

Zelfstandig werken.

We maken er een leuk en leerzaam schooljaar van!!

Juf Mariska en alle kinderen van groep 3.

Informatieve ouderavond MR: seksuele ontwikkeling en opvoeding.

Op dinsdag 12 maart 2019 organiseert de MR een informatieve ouderavond met als thema: seksuele ontwikkeling en opvoeding. De avond begint om 19:30 uur en de inloop met koffie en thee begint vanaf 19:15 uur.

SOOOG Magazine 1e editie 2019

De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze maatschappij volop in beweging is en verandert. Wat …

(TOP)sporttraject tussen SOOOG en Abiant Lycurgus

Na FC Groningen en Donar heeft SOOOG dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met Abiant Lycurgus. Het doel van onze samenwerking is onze leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 wederom een (TOP)sportbeleving te bieden. Dit schooljaar staat volleybal centraal.

OBS Feiko Clockschool