VOORLEESKAMPIOEN KINDCENTRUM FEIKO CLOCK BEKEND

Toppers!!

Voorleeswedstrijd 2019

Jaarlijks wordt er in Nederland een wedstrijd gehouden wie de beste voorleeskampioen genoemd kan worden. Deze Nationale voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door Vereniging van Openbare Bibliotheken. De kinderen van onze groepen 6, 7, 8a en 8b doen ook mee aan deze wedstrijd.

Op schoolniveau worden er in de klas voorrondes gehouden. Ieder kind kan zich aanmelden. Dit vindt plaats in de maand oktober. Ze vertellen in het kort iets over de schrijver van het boek en over de inhoud. Vervolgens lezen ze een zelfgekozen deel van het boek voor. Deze boekbesprekingen maken ook deel uit van het reguliere onderwijsprogramma.

Afgelopen maand werden in de bovenbouwgroepen de klassenrondes gehouden. Per groep werden twee kinderen gekozen, die het beste voorlazen en dus werden afgevaardigd naar de schoolfinale.

Vandaag was het dan zover: Wie zou de voorleeskampioen 2019 van het Kindcentrum Feiko Clock worden? De volgende kandidaten deden mee:

Groep 6:
Nora
Jill

Groep 7:
Sharona
Zedinjo

Groep 8a:
Carlijn
Denise

Groep 8b:
Sunny
Nawal

Nadat meester de Lange de voorleeswedstrijd had geopend en alle juryleden (juf Lineke en juf Agnes) waren geïntroduceerd brandde de strijd los onder de lezers. Er werden prachtige fragmenten voorgelezen en het publiek (groepen 5 t/m 8)

Alle kandidaten deden enorm hun best om de titel in de wacht te slepen, maar uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn. Unaniem werd door de jury besloten dat Jill zich dit schooljaar de beste mag noemen en met de spreekwoordelijke eer mag strijken. Volgende week krijgt ze haar prijs uitgereikt door meester de Lange.

Tot slot een dankwoord voor onze jury voor het maken van dergelijke lastige keuzes)

Gr. Bovenbouw Kindcentrum Feiko Clock

Ieder kind heeft beweegtalent

Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG) heeft met “BeweegTALENT” een doorlopend project op al haar basisscholen. De organisatie en uitvoering van dit naschoolse aanbod (NSA) is in handen van een sportcoach van Huis voor de Sport Groningen (HvdSG).

SOOOG MAGAZINE 2021 - FEBRUARI

Wij zijn ontzettend trots op alle mooie ontwikkelingen die wij zien. Zonder al ons personeel dat op het moment van schrijven heel druk is met het vormgeven van afstandsonderwijs en noodopvang, zouden die ontwikkelingen niet mogelijk zijn. Het geeft ons vertrouwen dat we met elkaar de toekomst g…