Theaterdag op de Feiko

Acteren op de Feiko Clockschool

Donderdag 9 mei stond de hele dag in het teken van theater. Om acht uur ’s morgens stonden de theaterdocenten van Grote Broer al bij school op de stoep. Onder hun leiding namen alle groepen deze ochtend deel aan twee workshops, waarbij theatertechnieken werden aangeleerd en waarbij natuurlijk de scènes werden ingestudeerd voor de slotpresentatie.

Leden van de activiteitencommissie waren aanwezig om te helpen bij het maken van theaterattributen, decorstukken en versierselen. Ook later bij het schminken van de kinderen waren ze onmisbaar. Dank daarvoor!

Na een gezellige lunchpauze werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de spetterende slotpresentatie: De Binding werd omgetoverd in een theater, de scènes werden nog even doorgenomen en de acteurs werden ‘versierd’. Rond twee uur ’s middags liepen alle groepen onder leiding van hun meester of juf richting theater De Binding.

Inmiddels zat de tribune vol met ouders, grootouders en andere belangstellenden. De volle tribune maakte vooral veel indruk op de allerkleinsten. Nadat iedereen welkom was geheten, kon de voorstelling ‘Opa en de Reismachine’ beginnen. Onder leiding van echte acteurs lieten alle groepen hun ingestudeerde scène één voor één zien.

Na een uurtje genieten, kwam de voorstelling tot een eind en konden alle kinderen een daverend applaus in ontvangst nemen. Een onvergetelijke ervaring!

Samen met de kinderen kunnen we terugblikken op een fantastische dag die in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is.

Banketstavenactie groot succes!

Beste ouders en leerlingen De banketstaven actie was weer een groot succes.

TECHNIEKLESSEN GROEP 8B OP HET DOLLARD COLLEGE

Groep 8B maakt kennis met techniek op het Dollard College.