NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD

DE SCHOOLFINALE

Elk jaar wordt er in Nederland een leeswedstrijd gehouden, waar achteraf de winnaar zich de voorleeskampioen mag noemen. Deze Nationale voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door Vereniging van Openbare Bibliotheken. De kinderen van onze groepen 6, 7A, 7B en 8 doen ook mee aan deze wedstrijd.

Op schoolniveau worden er in de klas voorrondes gehouden. Ieder kind kan zich aanmelden. Dit vindt plaats in de maand oktober. Ze vertellen in het kort iets over de schrijver van het boek en over de inhoud. Vervolgens lezen ze een zelfgekozen deel van het boek voor. Deze boekbesprekingen maken ook deel uit van het reguliere onderwijsprogramma.

Afgelopen maand werden in de bovenbouwgroepen de klassenrondes gehouden. Per groep werden twee kinderen gekozen, die het beste voorlazen en dus werden afgevaardigd naar de schoolfinale.

Vandaag was het dan zover: Wie zou de voorleeskampioen 2018 van de Feiko Clockschool worden? De volgende kandidaten deden mee:

Groep 6: Wesley en Michelle

Groep 7A: Nawal en Sunny

Groep 7B: Denise en Ceder

Groep 8: Carlijn en Liora

Deze finale werd gehouden in de speellokaal van de kleuterafdeling. Ook was er die ochtend weer een heuse, klassenonafhankelijke, jury aanwezig, die de schoolkampioen mocht bepalen.

Nadat meester de Lange de voorleeswedstrijd had geopend en alle juryleden waren geïntroduceerd brandde de strijd los onder de lezers. Er werden leuke, grappige, verdrietige en spannende fragmenten voorgelezen en het publiek (groepen 5 t/m 8) zaten geboeid te luisteren.

Alle kandidaten deden enorm hun best om de titel in de wacht te slepen, maar uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn. Unaniem werd door de jury besloten dat Liora onze school gaat vertegenwoordigen tijdens de regiofinale in theater Van Beresteyn in Veendam.

Tot slot een dankwoord voor onze jury ( Bonja en Lineke) voor het maken van dergelijke lastige keuzes)

Gr. Meester Bert

Banketstavenactie groot succes!

Beste ouders en leerlingen De banketstaven actie was weer een groot succes.

TECHNIEKLESSEN GROEP 8B OP HET DOLLARD COLLEGE

Groep 8B maakt kennis met techniek op het Dollard College.