KIES-training weer van start...

Beste ouders,

Het is zover! De KIES groep gaat van start.

KIES is een groepsprogramma van 8 bijeenkomsten met spel en creatieve werkvormen waar kinderen kunnen vertellen, delen en leren beter om te gaan met de scheiding.

KIES voor uw kind

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Kinderen reageren op hun eigen manier op veranderingen. Het ene kind laat gevoelens zien van verdriet of boosheid en een ander kind gaat stil door. De scheiding betekent voor alle kinderen verlies van hun gezin. Daar moeten kinderen aan wennen en mee leren omgaan. Veranderingen kunnen lastig zijn. Kinderen kunnen zich machteloos voelen en ze weten soms niet goed wat ze kunnen doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Vertellen

Kinderen houden bij een scheiding vaak hun diepste gevoelens bij zichzelf. Ze willen vooral dat het met hun ouders goed gaat. Vertellen over de scheiding kunnen ze voelen als verraad. Dat noemen we ook wel loyaliteit. Dat alle gevoelens en gedachten die ze kunnen hebben over de scheiding normaal zijn en hoe ze daarmee om kunnen gaan; dát moeten kinderen uit zichzelf halen.

Bij een KIES groep is er ruimte voor hun verhaal, hun vragen, hun zorgen en hun eigen beste oplossingen om te kunnen ontdekken. Door te ervaren dat ze niet de enige zijn met vergelijkbare gevoelens, vragen, zorgen en ideeën, voelen kinderen zich gezien en gehoord! Door te werken met de groep aan hoe je kunt vertellen over de dingen die lastig zijn en wat je kan helpen ervaren kinderen meer eigen kracht en mogelijkheden. Dat deelname een positief effect heeft op kinderen heeft de Universiteit van Utrecht onderzocht.

De KIES bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Binding (Sportlaan 4 te Oude Pekela) op de volgende donderdagen van 14:45-15:45 onder begeleiding van Minke Nagel en Janneke de Jonge, KIES coaches vanuit de Badde te Pekela.

Data’s: 15 en 22 September, 29 September, 6, 13, 27 Oktober, 3 en 10 November

Contactgegevens KIES Coaches: