BEZOEK OBCP

DE VAL VAN SREBRENICA

Vandaag werden de leerlingen van de groepen 7  uitgenodigd door het Oranje Bevrijdings Comité Pekela. In het multifunctioneel gebouw De Binding werden de verschillende scholen hartelijk ontvangen door Dhr. Brans, voorzitter van het OBCP.

Allereerst werd een zeer realistische presentatie gehouden door Dhr. Esra Siemons van de Koninklijke Landmacht.

De "Val van Srebrenica" in 1995 werd door hem helder verteld middels een powerpoint/filmpjes en natuurlijk zijn eigen ervaringen.  Het emotionele en indrukwekkende verhaal van Dutchbat III werd op deze manier een stuk duidelijker voor de kinderen, die anno 2019 opgroeien.

Aansluitend werd er gepauzeerd en kregen de leerlingen een pakje drinken en koekjes. Ook kregen ze een sticker met een fakkel daarop afgebeeld. Deze symboliseert de vrede, waarin we graag willen leven.

Na al dat lekkers werd een start gemaakt met het tweede gedeelte van deze ochtend. Dhr. Siemons rondde zijn presentatie af en er was ruimte om vragen te stellen.

Tijdens deze vragenronde met de Dutchbat veteraan werd een ruimte verderop gestreden, door de aanwezige scholen, aan een heuse quiz. Elke klas leverde drie kandidaten, die meerdere vragen moesten beantwoorden. Nadat de jury de antwoorden had nagekeken waren het Jorn, Jayden en Tim uit groep 7b, die zich winnaar mochten noemen van deze moeilijke quiz. De prijs, een enveloppe met inhoud, werd vol trots aangenomen door het winnende team.

Namens alle leerlingen en de leerkracht van de Feiko Clockschool willen we alle vrijwilligers van de OBCP en Dhr. Siemons bedanken voor deze leerzame ochtend en een compliment voor de goede organisatie.

Juf Jolanda

Meester Bert

Banketstavenactie groot succes!

Beste ouders en leerlingen De banketstaven actie was weer een groot succes.

TECHNIEKLESSEN GROEP 8B OP HET DOLLARD COLLEGE

Groep 8B maakt kennis met techniek op het Dollard College.