Terug naar Nieuws

Groep 7 on tour richting Summercamp Heino dag 2

Gepubliceerd op: , door: OBS feikoclock
 Groep 7 on tour richting Summercamp Heino dag 2

Na een intensieve eerste dag had ik verwacht tot minstens acht uur te kunnen uitslapen. Om zes uur vanochtend ging deze droom echter in rook op. Vanuit één van de kamers klonk geluid en luttele minuten later maakte de heerlijke rust weer plaats voor kinderstemmen.  Ruim anderhalf uur later was iedereen gewassen, waren de tanden gepoetst en de haren weer in de plooi. 

Gezamelijk liepen de kids richting het restaurant voor een heerlijk ontbijt. Een eitje, muesli, sinaasappelsap, fruit en een grote keuze qua brood. Iedereen vulde de reserves weer aan, om vol energie aan dag twee te beginnen. Eerst werd het spel "gevangenis" gespeeld. Lekker fanatiek speelden twee teams tegen elkaar. Gekozen werd via het ouderwetse "Poten". Na twee partijen stond alweer het volgende spel op het programma. Nu werd een partij levend kwartet gespeeld. Ook hier werd super leuk mee gedaan  en de kinderen werkten heel goed samen. 

Tegen half tien verlieten we de zaal weer en kregen de leerlingen een uur vrijaf. Cadeaus scoren voor het thuisfront, lekker even hangen op de kamers, even een dutje doen en natuurlijk werd er gevoetbald. Tijdens het Summercamp verveel je je namelijk nooit. Een uur later stond het Feiko Clock midgetgolftoernooi op het activiteitenrooster. Birdy's, eagles en een aantal keren een hole in one werden door de Pekelder Tiger Woodjes geslagen. 

Hierna stond de lunch al klaar in het restaurant. Nadat we onze tafels kregen aangewezen door het personeel, ging iedereen  naar het lopend buffet, waar heerlijke soepen en lekkernijen stonden te wachten om te worden verorberd door groep 7. De middag stond in het teken van zwemmen. Met een fantastische temperatuur werd eerst verkoeling gezocht in het recreatiemeer. Vanwege de hitte smeerden de leerlingen zich goed en in combinatie met een bal, zand en water gingen de uurtjes snel voorbij. 

Tegen drie uur werden we meegenomen richting het broodbakken. De leerlingen mochten boven een kampvuur zelf stokbrood bakken en daarna opeten. Aansluitend ging de groep richting het zwembad waar we heerlijk een uur met onze eigen klas het rijk alleen hadden. Inmiddels begonnen de magen alweer te knorren en verspreidde zich door het kamp weer een heerlijke geur van het avonddiner. Groentesoep, tomatensoep, aardappelkroketjes, kip, broccoli, bami en een ruime keuze uit de saladebar. Alles stond klaar voor de kids en er werd heerlijk gegeten. Het toetje maakte deze maaltijd helemaal af. Leuk was ook om te zien dat iedereen keurig zijn bord en bestek inleverde bij de spoelkeuken. Dit scheelde de mensen van het Summercamp werk en de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de kinderen werd ook even op de proef gesteld. Met een volle buik verlieten we tegen half zeven het restaurant. 

Op deze laatste avond waren er veel keuzes voor de kinderen. De discotheek werd bezocht, een aantal kinderen wilde naar de film "Up" en ook het zwembad werd door een aantal wederom bezocht. De warme temperatuur zorgde ervoor dat ook de speeltuin en het voetbalveld veelvuldig werden gebruikt. Ook het woord thuis kwam ter sprake, maar daar wilden de leerlingen niks van horen, ze wilden het liefst blijven . De laatste nacht in Heino werd daardoor wederom een latertje. 

Morgenvroeg staat alweer in het teken van opruimen en afscheid nemen van het Summercamp. Natuurlijk gaan we morgen ook nog leuke activiteiten ondernemen,maar dat zien we over een aantal uurtjes wel weer. Nu de oogjes dicht en de snaveltjes toe. 

Maar wat een fantastische schoolreis hebben deze kinderen tot dusver gehad.

Informatieve ouderavond MR: seksuele ontwikkeling en opvoeding.

Gepubliceerd door: OBS feikoclock
Op dinsdag 12 maart 2019 organiseert de MR een informatieve ouderavond met als thema: seksuele ontwikkeling en opvoeding. De avond begint om 19:30 uur en de inloop met koffie en thee begint vanaf 19:15 uur.
 

SOOOG Magazine 1e editie 2019

Gepubliceerd door: SOOOG
De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze maatschappij volop in beweging is en verandert. Wat …
 

OBS Feiko Clockschool

Schoolcoördinator: Mevr. Gerda Tepper

Sportlaan 10
9665 HT Oude Pekela

0597-613678

obsfeikoclock@sooog.nl